Belgomilk haalt kazen uit rekken wegens besmetting listeria-bacterie

Redactie KW

(UPDATE 3) Kazen van Grimbergen, Affligem, Nazareth, Brugge Goud, Corsendonk, Sint-Maarten en Kievit die voor 11 mei verkocht werden, worden uit de rekken genomen en teruggeroepen. Dat heeft Belgomilk beslist na overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Bij controles is bij een aantal loten de listeria-bacterie vastgesteld.

Colruyt, Collivery, OKay en Spar roepen hun klanten op die kazen terug te brengen, ondertussen volgden alle andere supermarkten. Belgomilk heeft vestigingen in o.a. Moorslede en Langemark.

Consumptie ten stelligste afgeraden

Zuivelfabriek Belgomilk, die jaarlijks 1 miljard liter melk verwerkt, raadt consumenten “ten stelligste” af nog bepaalde producten te consumeren. De volledige lijst zie je hier.

Veilig vanaf 15 mei

“We voeren een uitgebreid onderzoek naar de omstandigheden”, deelt Belgomilk mee. Producten die vanaf 15 mei verkocht worden, kunnen zeker “zonder enig gevaar” geconsumeerd worden.

Listeria

Listeria is een ziekteverwekkende bacterie die het vaakst opduikt in rauwe melk, kaas, vlees, vis (ook gerookte vis) en schaaldieren. Een besmetting kan koorts, spierpijn, maag- en darmklachten en een miskraam veroorzaken. Als het zenuwstelsel wordt aangetast, kan het tot duizeligheid, hoofd- en nekpijn leiden. Meestal worden de symptomen pas zichtbaar vier dagen tot drie weken na de infectie.

(BELGA/JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, meer ook in het journaal van Focus-WTV. Wie nog vragen heeft, kan ook terecht op dit emailadres: info@belgomilk.be

Hieronder kan je het nieuwsverslag al bekijken

Bron: focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier