Belgische kust beleeft topweekend

© BELGA
Redactie KW

De horecasector aan de Belgische kust kan terugblikken op een zeer geslaagd weekend. Toeristen lieten zich de afgelopen dagen graag leiden door de mooie weersvoorspellingen en dat was duidelijk een goeie zet.

“Begin vorige week begon de telefoon onophoudelijk te rinkelen”, vertelt een Blankenbergse hoteluitbater. “In twee dagen tijd was het hotel volgeboekt. Vrijdag en zaterdag kregen we nog enkele wanhopige mensen aan de lijn maar die moesten we spijtig genoeg teleurstellen.”

Over de koppen lopen

In elke badplaats was het dit weekend over de koppen lopen. “Dit was een topweekend. Zowel vrijdag als zaterdag waren heel wat hoteluitbaters genoodzaakt het bordje volzet op te hangen”, vertelt Linda De Mey van de Dienst voor Toerisme in Blankenberge. “Sommige mensen boekten meteen een langere periode maar anderen, die maandag alweer aan het werk moeten, hielden het bij een korte trip naar zee. Dat opent uiteraard perspectieven voor de toeristen die de voorbije twee dagen op hun honger bleven.

Temperaturen blijven aangenaam

De komende dagen wordt iets meer bewolking met zelfs kans op een enkele bui verwacht, maar de temperaturen zouden aangenaam blijven. “Een drukke week kondigt zich aan”, voorspelt De Mey. “Woensdag is een feestdag. Als het weer mooi blijft, zullen vele mensen proberen één of twee dagen vakantie te nemen om er nog eens enkele dagen tussenuit te knijpen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier