Belgisch kampioen biertappen uit Waregem maakt collega’s warm voor BK 2011

Redactie KW

De 15e zoektocht naar de nieuwe Belgisch Kampioen Biertappen is begonnen. Vrijdag 9 september kwam de huidige Belgisch Kampioen Keith Cuveele uit Deerlijk zijn kunsten demonstreren in bar Hermanos en collega-biertappers warm maken voor het BK dat op 26 september plaatsvindt.

De nieuwe Belgisch Kampioen mag deelnemen aan het Stella Artois World Draught Master evenement in Buenos Aires, zeg maar het WK voor Biertappers, op 26 oktober. “Vorig jaar ben ik derde geworden op het Wereldkampioenschap in Londen. Als professioneel biertapper moet je een pint volgens de regels van de kunst kunnen tappen en opdienen, maar een goeie pint wordt vooral met liefde getapt. Als Belgisch Kampioen ben ik samen met een delegatie van AB InBev naar verschillende evenementen in binnen- en buitenland mogen gaan. Zo heb ik tijdens het filmfestival in Cannes twee weken in de viptent mogen tappen voor onder andere Robert De Niro. De komende week wordt nog druk, want er staat een heuse roadshow langs verschillende cafés op het programma”, vertelt Keith.

Nieuw is dat je dit jaar online en via sms kan stemmen op café’s die deelnemen aan het BK en wie op de uiteindelijke winnaar stemt, maakt kans om de kersverse Belgisch Kampioen te vergezellen naar Buenos Aires.

(ED)

>> Stemmen kan via www.stella-artois.be of stuur een (gratis) sms’je naar 8850. Op de website vind je de lijst van de deelnemende cafés en hun sms-code.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier