Belgisaan in de bres voor uitgewezen Rothman Salazar

Redactie KW

De voorbije dagen kon men via verschillende kanalen vernemen dat de Ecuadoriaan Rothman Salazar, een 19-jarige student, uitgewezen werd. Feiten waarmee Middelkerke zelden van dicht bij geconfronteerd wordt ware het niet dat de humanitaire vereniging Belgisaan zich het lot van de jonge man aantrekt.

In 2002 besloot Nuria Salazar haar land met haar kinderen te verlaten om zo haar agressieve man te ontvluchten. Nadat hij de kinderen mishandelde, verliet ze haar echtgenoot en dook onder bij haar ouders die eveneens in Quito, een Ecuadoriaans dorpje, leefden. Toen ze ook daar niet veilig bleek, trok ze de oceaan over om via Frankfurt in België aan te komen waar ze aan een nieuw leven begon. Emmanuel Collyn, de voorzitter van Belgisaan weet hoe goed ze zich ingeburgerd hadden. Hij trekt zich het lot van het gezin persoonlijk enorm aan en is koortsachtig op zoek naar een oplossing.

De uitgebreide versie van dit schrijnende verhaal lees je deze week in De Krant van West-Vlaanderen (editie Zeewacht) van 5 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier