Belgica-mossel deze zomer langer beschikbaar

Redactie KW

De Belgische Belgica-mosselen zullen dit jaar langer beschikbaar zijn als gevolg van een beleidsbeslissing van kweker Reynaert-Versluys. Dat is na het verdwijnen van de Flanders Queen Mussel van de Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling (SDVO) begin dit jaar de enige overgebleven kweker in België. Op 25 juni zullen de eerste Belgica-mosselen worden aangeboden in de visveilingen van Zeebrugge en Oostende.

vaste prijs

De nieuwe oogst Belgica-mosselen zal op 22 juni 2010 worden
voorgesteld op het strand van Oostende. De mosselen worden gekweekt voor de Belgisch westkust en voor de kust van Noord-Frankrijk. Op 25 juni zal de eerste lading worden aangeleverd in de visveilingen. Daar zullen ze tegen een vaste prijs te koop zijn voor de groothandel.

Kleinere hoeveelheden

“Vorig jaar hebben we de optie genomen om een grote hoeveelheid mosselen aan te bieden voor de start van de mosselaanvoer uit Zeeland”, vertelt Kenneth De Gruyter van Reynaert-Versluys. “Dit jaar zullen we kleinere hoeveelheden aanvoeren, gespreid over een langere periode. De Belgica-mossel zal daardoor wellicht beschikbaar zijn tot eind augustus en zelfs begin september. We verwachten ook een lichte stijging in de totale aanvoer.”
De Belgische mosselkweker hoopt dat zijn thuismarkt bij zijn
mosselkeuze interesse zal blijven hebben in de Belgica-mossel na de massale toevoer van de Nederlandse producten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier