Belbus Ieper komt ook naar Reninge en Noordschote

Redactie KW

De openbare vervoersmaatschappij De Lijn breidt vanaf 5 januari 2009 het gebied van de belbus Ieper Noord uit naar de Lo-Reningse deelgemeenten Reninge en Noordschote. De belbus zou er wel alleen langs komen op weekdagen en tijdens de daluren, om de capaciteit van de bus niet in het gedrang te brengen.

Tijdens de weekends wordt het belbusgebied maar door één voertuig in plaats van twee bediend. Er komen haltes aan de Pypegale, de Groenestraat, de Kruisdoorn, de Hoflandstraat en Hof ten IJzer in Reninge. De haltes in Noordschote komen aan de Oude Pereboomstraat, de Dorpplaats en de 3 Grachten.

„Er is al jaren vraag vanuit Reninge en Noordschote, vooral door senioren, naar een directe verbinding met Ieper. Van Noordschote naar Ieper moet je nu nog een lange weg afleggen via Reninge, Lo, Pollinkhove en Oostvleteren”, aldus burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). „Reninge en Noordschote zijn in grote mate op Ieper gericht wat betreft scholen, ziekenhuis, winkels. Omgekeerd is het voor inwoners van Zuidschote of Boezinge moeilijk om met het openbaar vervoer in het rust- en verzorgingshuis Hof te IJzer in Reninge te geraken. Wij zijn dan ook heel blij met deze uitbreiding.”

(MMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier