Belastingen stijgen niet

Redactie KW

De gemeentelijke belastingen blijven op dezelfde hoogte. Burgemeester Hendrik Bogaert (CD&V) stelde tijdens de voorbije gemeenteraad dat de Jabbeekse belastingen bij de laagste uit de regio zijn. De oppositie bekijkt de cijfers echter anders.

Hendrik Bogaert (CD&V) maakte zich sterk dat Jabbeke, ondanks grote en ambitieuze investeringen zoals het nieuwe sport- en cultuurcentrum, voldoende financieel gezond is om dit te dragen zonder bijkomende belastingsverhogingen.

„Volgens een lijst gepubliceerd door het Ministerie van Financiën met het gemiddeld niet-geïndexeerd kadastraal inkomen voor West-Vlaanderen bekleedt Jabbeke met een KI van 920 een tweede plaats. We worden enkel voorafgegaan door Knokke- Heist (1150) en onmiddellijk gevolgd door Koksijde (902)”, stelt Luc Puystiens (Open Vld).

„Maar het wordt nog straffer als je weet dat in Knokke-Heist en Koksijde geen aanvullende personenbelasting wordt geheven, terwijl de Jabbekenaars 7,50 procent aanvullende personenbelasting moeten betalen. Globaal genomen is de gemiddelde belastingsgraad veruit het hoogst voor Jabbeke”, besluit Luc Puystiens. (PA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 2 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier