Belastingen 2012 ongewijzigd in Ledegem

Redactie KW

De Ledegemnaar zal volgend jaar evenveel gemeentebelasting betalen als in 2011. De gemeenteraad besliste op donderdagavond 8 december van de aanvullende personenbelasting te behouden op 8 % en de opcentiemen op de onroerende voorheffing op 1.600.

Zoals al vroeger bekend gemaakt, worden er in het laatste jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen geen echte investeringen meer voorzien. Het investeringsprogramma op de buitengewone dienst van het gemeentebudget 2012 vertoont dan ook vooral veel zaken die doorgeschoven werden van vorig jaar, wat voor een opmerking zorgde door Moreen Dewolf (S.PA). Burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) pareerde ze door te stellen dat een gemeentebestuur nu eenmaal niet alles zelf in handen heeft.

Bij de stemming over het budget 2012 waren er onthoudingen van Actief, Vlaams Belang en SP.A. Actief stemde tegen de belastingen 2012, SP.A en Vlaams Belang onthielden zich. (LDE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode edities Roeselare en Izegem) van vrijdag 16 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier