Beklaagde uit Roeselare verwijt rechter voor ‘vuilzak’ en parketwoordvoerder voor ‘prostituée’

Redactie KW

Nooit gezien of gehoord, de manier waarop de Roeselaarse beklaagde Ringo Dewitte woensdag uitpakte voor de correctionele rechtbank in Kortrijk. In één adem bestempelde hij de rechter als een ‘zak, neen, een vuilzak’, dreigde hij de kamerbode zijn tong ‘uit zijn mond te boksen’ en had hij enkele lieve woordjes voor de procureur die niet voor publicatie vatbaar zijn.

Rechter Casier liet de man, die begeleid werd door enkele agenten in gevechtsuitrusting, dan maar meteen weer wegbrengen. “U heeft nog geluk dat ik in een vriendelijke bui ben”, vond de rechter die Ringo Dewitte ook had kunnen aanpakken voor een zittingsmisdrijf waardoor hij nog enkele extra maanden in de gevangenis zou kunnen vertoeven. Toen de geweldenaar weg was, nam zijn advocaat Hans Beerlandt het woord. “U merkte dat ik mijn cliënt niet in de hand heb. Ik excuseer mij in zijn plaats”, klonk het. Een gevatte aanpak die er voor zorgde dat de spanning in de rechtszaal wegebde.

Veroordeeld voor steekpartij

Ringo Dewitte, die in de gevangenis zit na een veroordeling tot twee jaar na het toebrengen van messteken, moet binnenkort opnieuw voor de rechter verschijnen omdat het eerste vonnis aan de rechtbank moet voorgelegd worden om eventueel het samenvoegen van straf te kunnen pleiten. Zijn advocaat kan alleen hopen dat hij dan iets minder noten op zijn zang heeft.

Toch pv

Tijdens de zitting werd geen pv opgemaakt, maar daarna wel. Parketmagistrate liet nadien wel een pv opstellen voor smaad. Zij werd uitgescholden voor prostituée.

(WDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier