Beklaagde trekt verklaring in, zaak Hells Angels nog eens uitgesteld

Redactie KW

In de rechtbank van Kortrijk is het proces tegen zes leden van de motorbende Hells Angels en twee Red Devils nog maar eens uitgesteld. Eén van de beklaagden, een man uit Frankrijk die een tijdje niet op te sporen was, trekt zijn verklaring terug in. Eerder is de zaak al eens opgeschort nadat de advocaat van één van de beklaagden de rechtbank beschuldigde van partijdigheid.

Ook nu nam de politie nogal wat maatregelen om de rust in de buurt van de rechtbank te bewaren. Maar dat was niet nodig, want slechts een handvol leden van de motorbende was naar de rechtbank gekomen. Maar ook vandaag werd de zitting weer opgeschort. Eén van de advocaten van de beklaagden was niet aanwezig en de spijtoptant, een beklaagde uit Frankrijk die een tijd spoorloos was, trok zijn verklaring nu terug in.

29 mei

De rechtbank in Kortrijk trekt nu op 29 mei een hele dag uit voor het proces, want de rechter wil dat de zaak nu geen vertraging meer oploopt. Enkele leden van de bende staan terecht voor een drievoudige moordpoging op de rivaliserende Outlaws in Aalbeke. De feiten dateren van februari vorig jaar. De beklaagden zitten dan ook al meer dan een jaar in voorhechtenis. De beklaagde die zijn verklaring weer introk zegt dat hij aanwezig was in Aalbeke, maar beweert nu dat hij niets zag gebeuren.

(TN-AD, foto WDA)

Meer vanavond op het nieuws van WTV vanaf 18u00 en in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Beklaagde trekt verklaring in, zaak Hells Angels nog eens uitgesteld

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier