Bekken gevonden in Gent: autowrak wijst op lichaam van vrouw uit Harelbeke die 16 jaar geleden verdween

Redactie KW

De identiteit van de persoon wiens bekken dinsdag werd gevonden bij baggerwerken aan het Zuiddok in de Gentse haven, staat nog niet vast. Het wrak van een wagen die op dezelfde plaats gevonden werd, is van een vrouw uit Harelbeke die in 1997 verdween.

Dat meldt het Gentse parket donderdag. Het bekken van een geraamte werd opgevist nadat een autowrak uit het water werd gehaald. De wagen is van de vermiste vrouw, maar verder onderzoek moet nog duidelijk maken of het om het lichaam van de vrouw gaat. Er wordt ook nog gezocht naar andere lichaamsdelen in het water, aldus het parket.

Op woensdag 30 juli 1997 verdween Marie-Claire Vanhoutte uit Harelbeke. Ze was toen 36 jaar oud. Zij vertrok ‘s avonds omstreeks 8 uur uit de ouderlijke woning aan de Beversestraat in Harelbeke, aan boord van haar wagen, een blauwe Opel Corsa. Het is de laatste keer dat Marie-Claire in leven werd gezien. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Diverse zoekacties – ook na ettelijke jaren – leverden nooit een bruikbaar spoor op. Haar moeder, die in 2011 overleed, is tot op het eind van haar leven blijven hopen dat ze ooit haar dochter zou terugzien. De vader van de vermiste vrouw overleed een jaar na de verdwijning. Volgens de moeder stierf de vader van verdriet om de vermiste dochter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier