Bekendste haag van Kortrijk mag toch blijven staan

Redactie KW

Raphael Laperre kan sinds kort weer op beide oren slapen. De sierhaag waar hij al ruim 50 jaar aan werkt, gaat toch niet verloren. “Ik werd op de hoogte gebracht door mensen van het Agentschap Wegen en Verkeer”, vertelt hij.

De haag moet niet tegen de vlakte, al moet Raphael wel enkele aanpassingen uitvoeren. “Het rechtergedeelte, het mooiste gedeelte dat grenst aan mijn oprit, mag volledig blijven. Er moet enkel wat gesnoeid worden. De andere zijde moet worden ingekort. De hoofdstammen mogen blijven en dat is in feite het belangrijkste. Als de hoofdstammen blijven, zal het geheel sneller groeien.

Broeltorens

“Ondertussen weet ik ook al welke bestemming dat nieuwe aangepaste deel krijgt. Ik zal er de Broeltorens met brugje in snoeien. Het symbool van Kortrijk, dat lijkt me toch een goed idee?”, aldus Raphael. “Ik vermoed dat het een drietal jaar zal duren vooraleer het volledig op punt staat. Dat lijkt niet zo lang maar het is logisch aangezien de hoofdstammen blijven.”

Facebook

Nadat het nieuws bekend raakte dat de haag van Raphael zou verdwijnen, werd de Facebookgroep ‘Red de 50 jaar oude haag van Raphael Laperre’ opgericht. “Ik had nog nooit van Facebook gehoord. Het was mijn kleindochter die mij op de hoogte bracht van de hype. Net na de oprichting, in de namiddag, hadden al ruim 300 fans op de pagina ingetekend. Tegen de avond waren dat er 700 en vandaag staat de teller op 3.734 leden. Het deed en doet mij nog steeds enorm veel deugd. Vandaag mogen alle ‘fans’ gerust zijn, de haag blijft!”

Haag te koop?

Naast die Facebookhype, werd Raphael meermaals gecontacteerd door mensen die zijn haag wilden kopen. „Vorige dinsdag belde een feestzaaluitbater uit Temse mij om te vragen of de haag er nog stond. Hij wil die al geruime tijd kopen maar dat wou ik niet vooraleer ik definitief nieuws had…

(NVH)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier