Bekende Ieperse verzekeringsmakelaar opgepakt wegens oplichting

Redactie KW

De Ieperse onderzoeksrechter heeft Marc D. laten arresteren wegens oplichting voor een bedrag van minstens 400.000 euro. Tot heden kon worden nagegaan dat Ieperse verzekeringsmakelaar minstens 17 klanten, die hem beleggingsgeld toevertrouwden, heeft gedupeerd.

De zaak ging aan het rollen toen enkele klanten bij de politie van Arro Ieper een klacht indienden omdat ze hun geld op de vervaldag niet uitbetaald kregen. Marc D. (58) stuurde hen met een smoesje wandelen, maar dat namen ze niet. Er volgde een onderzoek. Daaruit blijkt dat de beleggingen veelal niet gebeurden. Marc D. verduisterde het geld of wendde het voor persoonlijke doeleinden aan.

Huiszoeking

Van het verdwenen geld is voorlopig geen spoor. Negen slachtoffers raakten vlug bekend en konden worden verhoord. Ze vertrouwden samen een bedrag van 245.000 euro aan Marc D. toe.

Nog slachtoffers

Na de huiszoeking maandag bij de verzekeringsmakelaar konden de speurders de identiteit van nog 17 gedupeerden achterhalen. Hiermee loopt de oplichting op tot een bedrag van 400.000 euro. Marc D. verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier