Bekende hotel- en restauranthouder Raymond Coppillie overleden

Redactie KW

Na een slepende ziekte is de in Oostduinkerke de bekende hotel- en restauranthouder Raymond Coppillie op 75-jarige leeftijd in een verzorgingstehuis in Nieuwpoort overleden.

Samen met heel wat Oostduinkerkse vrienden stond hij in 1967 aan de wieg van de Orde van de Paardevisser. Raymond Coppillie maakte deel uit van het eerste bestuur. Later werd hij verkozen tot voorzitter en nam het ambt zeven jaar waar. In 1969 organiseerde de Orde van de Paardevisser, voor de eerste keer een tweedaagse voettocht door Oostduinkerke en de buurgemeenten. Intussen is deze voettocht uitgegroeid tot een van de voornaamste wandeltochten op de jaarlijkse nationale wandelagenda.

Bij paus ontvangen

Op 22 februari 1972 werd de Orde van de Paardevisser op het Koninklijke Paleis ontvangen. De Orde van de Paardevisser werd onder het voorzitterschap van Raymond Coppillie in 1995 samen met enkele paardenvisser en politieke vrienden door paus Paulus II in auditie ontvangen. Raymond was ook de oprichter van hotel-restaurant Le Rayon d’Or, op de hoek van de Albert I-laan en Paardevisserslaan. Intussen is dit gebouw afgebroken en heeft plaats gemaakt voor een appartementsgebouw.

(CJK-foto a/FS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 7 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier