Bekende bruggenbouwer B-Construct uit Veurne failliet

Redactie KW

De rechtbank van koophandel in Veurne verklaarde staalconstructeur B-Construct, bekend van onder andere enkele indrukwekkende bruggen, failliet. Bij het bedrijf werkten een tiental mensen.

Het Veurnse bedrijf uit de Handelsstraat was lange tijd de vaste leverancier van de Vlaamse Gemeenschap en bouwde vooral bruggen, sluisdeuren en waterwerken. Zo is de nieuwe fietsbrug boven de Expressweg in Brugge van de hand van de constructeur uit Veurne. Ook de Maria Hendrikabrug in Oostende en onder andere de brug over het kanaal in Wulpen werden uitgetekend en vervaardigd door het bedrijf. De grote bekendheid kwam er met de plaatsing van de bekende rode brug in het Brugse Minnewaterpark toen Brugge culturele hoofdstad van Europa was.

Al langer in slechte papieren

Het bedrijf zat al meer dan een jaar lang in slechte papieren. De opschorting was al enkele keren verlengd voor gisteren het faillissement werd uitgesproken. Ook de vennootschappen BST-Industries, dat machines verhuurde, en B-CONINVEST op hetzelfde adres werden tegelijk failliet verklaard. Noch de zaakvoerder, noch de curatoren waren woensdag bereikbaar voor commentaar.

(TH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier