Bekaerttopman Bert De Graeve spreekt vrijdag met de vakbonden

© IMAGEGLOBE
Redactie KW

Bert De Graeve, de ceo van staaldraadfabrikant Bekaert spreekt vrijdagmiddag met de vakbonden. Dat heeft de directie van Bekaert laten weten.

De onderhandelingen over een sociaal plan voor de aangekondigde 609 ontslagen in de vestigingen in Zwevegem, Aalter en Ingelmunster zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zonder resultaat afgebroken. Donderdag gaat het overleg wel verder bij minister van Werk Monica De Coninck. De vakbonden willen daar een regeling voor brugpensioen bekomen die voor zoveel mogelijk mensen wiens baan bedreigd is.

Na de ontmoeting met topman De Graeve gaan de bonden volgende week opnieuw met de directie aan tafel. Die directie zegt dat ze hierbij streeft naar het beperken van het aantal naakte ontslagen, door maximaal kansen te geven aan vrijwillig vertrek. Voor diegenen die toch hun baan verliezen, wil ze onderhandelen over “een faire financiële regeling en de nodige steun voor wedertewerkstelling”. Het overleg bij Bekaert is extra onder spanning komen te staan toen bekendraakte dat Bert De Graeve kon rekenen op een ‘loonsverhoging’ van meer dan 400.000 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier