Bekaertsite in Zwevegem wordt omgebouw tot groen woongebied

Redactie KW

Na een uitgebreide studiefase en een streng selectieproces, heeft Bekaert onlangs een overeenkomst bereikt met ‘Vanhaerents Development’ over de aankoop en herontwikkeling van de Bekaertsite in het centrum van de gemeente.

Om de site te kunnen ontwikkelen heeft intercommunale Leiedal, in opdracht van de gemeente, het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) ‘Strategisch Project Bekaert’ opgemaakt. “Op basis van dit plan werd een masterplan opgemaakt voor de hele site. Dit plan voorziet op de site van 6,7hectare, een gemengde ontwikkeling van 270 woningen en appartementen, een ondergrondse parking, gemeenschapsvoorzieningen en commerciële ruimtes”, zegt Lode Waes van Vanhaerents Development.

Evenwichtige mix

Het aanpalende deel van 1,5hectare op de hoek van de Bekaertstraat en de Otegemstraat blijft eigendom van Bekaert en biedt de mogelijkheid om een nieuw kantoorgebouw te realiseren. Nog volgens Lode Waes zal er gestreefd worden naar een evenwichtige mix van residentieel, betaalbaar en sociaal wonen in een groene parkzone.

“Van zodra het bodemsaneringsproject goedgekeurd wordt door Ovam, kunnen de werken van start gaan. We rekenen dat die saneringswerken toch een jaar in beslag zullen nemen”, zegt Dirk Ponnet van DEC. Vooraleer de werken starten zou er nog een infoavond georganiseerd worden voor de omwonenden.

(Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier