Bekaert Zwevegem en Accent krijgen opleidingssteun

Redactie KW

Zes bedrijven krijgen van de Vlaamse regering overheidssteun voor de opleidingsprojecten die ze organiseren. Een van de bedrijven is Bekaert, dat uitgerekend vrijdag aankondigde een vestiging in Hemiksem te sluiten. Volgens de Vlaamse regering is de steun daarom niet minder op zijn plaats. “Dit moet helpen om net de mensen te wapenen tegen de uitdagingen van de toekomst”, zei minister van Economie Patricia Ceysens (Open Vld).

Bekaert investeert 8,3 miljoen euro in een opleidingsprogramma voor de medewerkers van de vestiging in Zwevegem en krijgt hiervoor één miljoen aan Vlaamse subsidies.

Naast Bekaert krijgen ook nog Accent Jobs for people (Roeselaere), Deloitte Fiduciaire, Pfizer in Puurs, Reco in Hasselt en TVH Forklift Parts (Waregem opleidingssteun.

Vijf andere ondernemingen krijgen strategische investeringssubsidies: Avnet Logistics (Tongeren), Bevo (Bree), DSM Speciality Compounds (Genk), Juma Beton (Balen) en Pelckmans (Turnhout) dienden hiervoor een aanvraag in. Vesuvius in Oostende vroeg zowel opleidings- als investeringssteun.

Samen zullen de bedrijven de komende drie jaar 141 miljoen euro investeren, wat 967 arbeidsplaatsen moet opleveren. De Vlaamse regering trekt alles samen 10,35 miljoen euro uit. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier