Bekaert wil nieuwe hoofdkantoren bouwen in Zwevegem

Redactie KW

Staaldraadproducent Bekaert wil in Zwevegem, waar de industriële groep haar roots heeft, nieuwe hoofdkantoren bouwen. Op de gemeenteraad van Zwevegem zal Bekaert ook een masterplan onthullen. Het bedrijf wil straks ook een fiks deel van zijn energie halen uit drie windturbines, die tegen eind dit jaar opgetrokken worden in Zwevegem en Harelbeke.

Bekaert streeft naar een grotere centralisatie van haar kantoren in Zwevegem en wil daarom graag een nieuw kantorencomplex bouwen. Dat komt er op terreinen die Bekaert momenteel op overschot heeft. Concreet gaat het om 8,3 ha grond waar nu nog fabrieksgebouwen staan die al enkele jaren leeg staan na een verschuiving in de productenportefeuille van Bekaert.

Voor de herbestemming van de gronden werkt de groep samen met het ontwerp- en onderzoeksbureau SUM, de intercommunale Leiedal en de gemeente Zwevegem. Bekaert wil de leegstaande fabrieksgebouwen zo snel mogelijk afbreken en de gronden saneren.

Ook windturbines

Vast staat intussen wel, dat Bekaert in de loop van 2011 start met de werken voor een nieuw kantoorgebouw in de Esserstraat. Daar zullen centraal aangestuurde diensten een vaste stek krijgen. De groep wil eind dit jaar ook drie windturbines in gebruik nemen. Twee daarvan worden gebouwd op Bekaert-grond langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, de derde komt op de terreinen van BSV-Devamix in Harelbeke. De energie van de windturbines zal integraal worden gebruikt voor het productieproces bij Bekaert.

(BELGA/JV)

Meer over de plannen van Bekaert in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier