Bekaert verkoopt folieactiviteiten aan Saint-Gobain

Redactie KW

Staaltechnologiebedrijf Bekaert uit Zwevegem verkoopt zijn gespecialiseerde folieactiviteiten, bekend onder de naam Solar Gard Specialty Films, aan de Franse bouwmaterialenproducent Saint-Gobain. De verkoop omvat ook een productievestiging in Zulte waar een vijftiental mensen werkt, zo deelt Bekaert woensdag mee.

Solar Gard Specialty Films ontwikkelt, produceert en verdeelt glasfolie en andere gespecialiseerde folies voor toepassing in onder meer de automobielsector, de bouwindustrie en bij zonnepanelen. Er werken ruim driehonderd mensen, vooral in San Diego. De activiteit was vorig jaar goed voor 3 procent van de geconsolideerde omzet van Bekaert.

Een overnameprijs wordt niet genoemd, maar Bekaert verwacht een meerwaarde van ongeveer 10 miljoen euro uit de verkoop. De geconsolideerde nettoschuld zal dalen met ongeveer 80 miljoen euro. De overname zou nog dit jaar afgerond worden.

De folieactiviteiten, die Bekaert in 2001 in handen kreeg, maken geen deel uit van de kernactiviteiten van de groep. “De technologische synergieën binnen de Bekaert groep zijn beperkt gebleken”, luidt het in een persbericht. “Het groeipotentieel van Solar Gard kan het best verzekerd worden als onderdeel van de Saint-Gobain groep”, waar er meer synergiemogelijkheden zouden zijn.

(Belga)

Meer nieuws op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier