Bekaert uit Zwevegem overtreft verwachtingen

Redactie KW

Staaldraadbedrijf Bekaert heeft in het eerste halfjaar de verwachtingen overtroffen. Het bedrijf blijft niettemin erg voorzichtig over wat de komende maanden brengen.

De omzet van Bekaert daalde 7,5 procent tot 1,65 miljard euro in de eerste zes maanden. Een daling die te wijten is aan “gedeprimeerde markten, concurrentiële prijsdruk en ongunstige wisselkoerseffecten”. De omzet in het tweede kwartaal lag over het algemeen wel hoger dan in het eerste kwartaal.

Beter dan verwachtingen

De impact daarvan werd echter gecompenseerd door de herstructureringsmaatregelen van vorig jaar en gerealiseerde kostenbesparingen. De winst (voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 172 miljoen euro. Dat is beter dan de 160 miljoen euro van vorig jaar en beter dan de verwachtingen van analisten gepolst door Bloomberg. Die rekenden op 155 miljoen euro. Netto blijf daar ruim 26 miljoen euro van over – ook beter dan de analistenverwachtingen.

De staaldraadproducent blijft erg voorzichtig voor de toekomst. Er zijn geen aanwijzingen van een globale economische heropleving en de concurrentie uit Azië neemt toe, zegt het bedrijf. Dat kan zijn invloed hebben op de cijfers.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier