Bekaert Textiles lanceert intelligent matrastextiel voor medische sector

© BELGA
Redactie KW

MET VIDEO – Bekaert Textiles uit Waregem, wereldmarktleider in de ontwikkeling en productie van matras- en bedtextiel, lanceert een productgamma speciaal voor de zorg- en ziekenhuissector. “Het gaat om hoogtechnologisch textiel zoals matrasovertrekken met een driedimensioneel weefsel of textiel met sensoren die een signaal geven wanneer patiënten in of uit bed stappen”, zegt Rick Rijckbosch van Bekaert Textiles. De producten worden gelanceerd onder de naam Meditiss.

Het paradepaardje van het nieuwe productengamma is de Sensotiss, een hoogtechnologische matrashoes die de 12C Innovatieprijs won op de vakbeurs Expo 60+.

“Sensotiss combineert een hoogtechnologische matrashoes met de mogelijkheden van de lichtsensortechnologie”, zegt Rijckbosch. Het moet een hulpmiddel zijn voor het verplegend personeel zodat dit zich beter kan toeleggen op zijn opdracht. Een hoogtechnologische kabel fungeert als sensor en via een interface wordt het verplegend personeel verwittigd als de persoon het bed gaat verlaten. “Een technologie die heel veel andere mogelijkheden biedt voor de zorgsector, maar ook heel wat toepassingen kent in de moderne domotica”, aldus Rijckbosch.

Meditiss bedenkt en ontwikkelt slimme textielproducten die het bedcomfort optimaliseren en waarbij de focus ligt op het welzijn van jong en oud, thuis en in het ziekenhuis: matrasovertrekken met een vochtregulerende functie, een driedimensionele breistructuur die doorligwonden kan voorkomen of de purotex-technologie die huisstofmijtallergie en astma moeten voorkomen.

Bekaert Textiles werd opgericht in Vichte in 1982 en telt meer dan 1.100 medewerkers wereldwijd. Het hoofdkwartier van Bekaert Textiles en het innovatiecentrum is gevestigd in Waregem.

Bekaert Textiles lanceert intelligent matrastextiel voor medische sector

Bekijk hier de reportage

(Belga / MD)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier