Bekaert-personeel op zoek naar beenmergdonor voor zieke kinderen van collega

Redactie KW

Twee jongetjes van bijna 8 en vier jaar uit Otegem hebben dringend donors nodig voor een beenmergtransplantatie. De broertjes lijden aan een zeldzame stofwisselingsziekte waardoor ze over enkele jaren sterven. Bij staaldraadproducent Bekaert, waar de vader van de jongens werkt, willen collega’s alvast zoveel mogelijk werknemers warm maken om zich als donor op te geven. De juiste donor vinden is immers erg moeilijk.

Xander en Siebe Verschuere uit Otegem zijn bijna acht en vier jaar oud. Ze zien er gezond uit, maar niets is minder waar. De broers lijden aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Die tast de witte stof in hun hersenen aan en daardoor komen ze over enkele jaren te overlijden.

De jongens hebben een beenmergtransplantatie nodig om de ziekte te stoppen. Normaal gezien is de dichtste familie geschikt als donor, maar dat is hier niet zo. Daarom willen collega’s van de vader bij Bekaert nu onderzoeken of één van de werknemers geschikt is als donor.

De kans op een geschikte donor is 1 op 50.000. De collega’s van Bruno die arbeider is bij staaldraadproducent Bekaert willen alvast de 1500 werknemers bij Bekaert mobiliseren. De kans bestaat dat er volgende week een bloedinzamelactie komt bij Bekaert. De afdelingsleiding en de personeelsdienst zaten in de vooravond samen. Wie zich sowieso al als donor wil opgeven kan terecht bij het centrum van het Rode Kruis in Kortrijk of het donorcentrum in Brugge.

(KB/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier