Bekaert boekt “uitstekende resultaten”

Redactie KW

Staaldraadproducent Bekaert heeft in het eerste semester de nettowinst meer dan verviervoudigd, van zo’n 44 miljoen euro een jaar geleden tot zo’n 181 miljoen euro. Analisten gepolst door het financiële persagentschap Bloomberg hadden 116,3 miljoen euro winst verwacht.

De geconsolideerde omzet steeg op jaarbasis 28 procent tot 1,5 miljard euro. De bedrijfswinst trok fors op van 79 miljoen euro naar 243 miljoen euro. Het bedrijf spreekt van “uitstekende resultaten”.

“Bekaerts prestaties van de eerste jaarhelft weerspiegelen een sterke volume-stijging in alle regio’s, een toegenomen globale ‘operational excellence’ en de effecten van een innovatiegedreven productenportefeuille”, luidt het in het persbericht.

Het bedrijf verwacht op middellange termijn “sterke prestaties”. Zo kan het doel voor de winstmarge op die termijn verhoogd worden naar tien procent of meer, luidt het.

Verder stelt het bedrijf een tussentijds dividend van 2 euro per
aandeel voor en zal de aandeelhouders een splitsing van het aandeel voorgesteld worden in de verhouding “drie-voor-een”.

Ondanks het sterke eerste semester blijft Bekaert voorzichtig voor
de tweede jaarhelft omwille van de aanhoudende volatiliteit van de
markten, wisselkoersen en grondstoffenprijzen in de komende maanden.

(jv/belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier