Bejaarde vrouw oogst tomaten in de vorm van borsten

Redactie KW

Martha De Bisschop, een kranige dame van 86 jaar, woont alleen in de Hogestraat. Alhoewel gekluisterd aan een rolstoel doet zij nog haar hele huishouden zonder hulp. In haar bloembak op het binnenkoertje kweekt Martha tomaten. En die zien er toch niet helemaal ‘doordeweeks’ uit.

Martha vertelt : “Dit heb ik nog nooit gezien. Het zijn precies vrouwenborsten met tepel en al. Ik heb al altijd veel groenten gekweekt, ik heb zelfs nog twee serres staan, maar sinds ik in mijn rolstoel zit, gaat dat niet zomaar meer. Daarom heb ik uit de bloembak op mijn koertje de bloemen gehaald en er enkele tomatenplanten en wat prei in gezet. Daar kan ik gemakkelijk bij en niets is toch lekkerder dan zelfgekweekte groenten”.

Martha kreeg de plantjes van haar buurman die ze zelf gezaaid had. Toch eigenaardig dat hij doodnormale tomaten heeft en bij Martha …, nu ja, hoe moet je ze noemen. Daar moet iets speciaals in die bloembak zitten zeker ? “Misschien wel”, lacht Martha. “Mijn katten gebruikten de bak vroeger voor hun behoeften, dat zal speciale vette geweest zijn” (Geert Deceuninck)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 11 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier