Bejaarde sterft door vrieskou aan de kust

Redactie KW

De vrieskou heeft ook bij ons al voor een dode gezorgd. Aan de kust stierf een bejaarde persoon. De afgelopen dagen stierven al drie ouderen door het ijskoude winterweer. Alain Remue van de cel vermiste personen roept iedereen op om alert te zijn.

Vooral dementerende ouderen kunnen bij dit vriesweer op de dool geraken met een dodelijke afloop. De laatste twee dagen kon de cel vermiste personen nog twee mensen op het nippertje redden. Voor anderen kwam alle hulp te laat. ” Drie van de vijf dossiers die de voorbije dagen bij ons zijn binnengekomen, betreffen bejaarde mensen die tot de risicogroep behoren en die hebben het niet gehaald. Ze raken bij een wandeling op de dool of ze stappen uit hun wagen en weten niet meer waar naar toe”, zegt Alain Remue van de cel vermiste personen.

Sociale controle

Het hoofd van de cel vermiste personen doet dan ook een warme oproep.” Ik denk dat het vooral belangrijk is dat er meer sociale controle in de buurten is. Als mensen weten dat er bejaarde mensen alleen wonen in de buurt en als ze zien dat die ‘s avonds nog naar buiten gaan dan moeten ze daar oog voor hebben. Ze moeten ze eens aanspreken en vragen of alles goed is”.

Bekijk hier de reportage

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het Focus en WTV-nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier