Bejaarde grijpt meisjes op belbussen regio Diksmuide bij de borsten

Redactie KW

De Lijn wil een bejaarde man levenslang schorsen omdat hij al verschillende keren jonge meisjes bij de borsten greep op belbussen in de regio Diksmuide. Aangezien het niet de eerste keer is, wil De Lijn de man nu via de rechtbank toegang tot hun bussen ontzeggen.

“De eerste feiten dateren al van maart dit jaar”, zegt Dirk Schockaert, woordvoerder van De Lijn West-Vlaanderen. “Toen kregen we een klacht van een reizigster over handtastelijkheden op de belbus. Zij werd lastig gevallen door een bejaarde man. Wij dienden mee een klacht in tegen die man en schorsten hem voor twee maanden.”

Dat maakte blijkbaar geen indruk, want eerder deze week sloeg de man opnieuw toe. En dat net na het aflopen van zijn eerste schorsing. “We kregen opnieuw een klacht binnen dat de man iemand bij de borsten had gegrepen. Deze keer hebben we de man voor drie maanden geschorst en willen we hem nu definitief de toegang tot onze bussen ontzeggen. Wij hebben er hem al over aangesproken, maar hij is hardleers. Nu willen we via de rechtbank de man levenslang van onze bussen bannen, want dat kunnen wij zelf niet”, aldus Dirk Schockaert.

(TVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier