Bejaarde fietsster komt om bij ongeval op N58

Redactie KW

Het levensgevaarlijke kruispunt van de N 58 met de Zandvoordestraat, nabij de grens van Wervik met Komen, heeft opnieuw een dodelijk slachtoffer geëist en weerom is het een fietser : een 78-jarige vrouw uit Komen werd gegrepen door een lichte vrachtwagen en was op slag dood.

Het ongeval deed zich voor op maandagnamiddag 9 augustus omstreeks 15.30 uur. De vrouw, die langs landelijke Zandvoordestraat fietste, werd bij het oversteken van de drukke expresweg gegrepen door een lichte vrachtwagen van een firma uit Wervik en werd met een zware schok tegen het wegdek geworpen. Geen hulp kon nog baten. Zowel de lokale politie van Komen-Waasten als de politie arro Ieper kwamen ter plaatse. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze omstandigheden zijn van het ongeval.

Zwart punt

Het kruispunt in kwestie werd al van in de eerste maanden van de nieuwe expresweg, die open ging in juni 1998, een zwart punt. Het situeert zich net na de plaats waar de brede viervaks op Waals grondgebied vrij onverhoeds overgaat in een tweevaksweg in Vlaanderen, en nogal wat autobestuurders zijn hier verrast. Overstekend verkeer uit de Zandvoordestraat kan dan weer heel moeilijk de snelheid inschatten van de wagens die uit de richting Armentières komen, ook al omdat ze van een brug naar beneden komen gereden.

(WB-JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier