Bejaarde fietser, pas uit ziekenhuis, raakt zwaargewond bij aanrijding in Waregem

Redactie KW

(UPDATE) Een man van 80 uit Waregem is zwaargewond geraakt bij een aanrijding in de Gentse Heerweg in Waregem. Het ongeval gebeurde donderdagmiddag op enkele honderden meter van de woning van het slachtoffer.

Door de aanrijding kwam de man zwaar ten val en raakte gewond aan het hoofd. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de bestelwagen die de man aanreed, was zeer aangeslagen door het ongeval.

Een parketdeskundige kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Buurtbewoners

De bewoners van de Gentse Heerweg klagen overigens al ruime tijd over het gevaarlijke sluipverkeer in hun straat. Er werd korte tijd geleden al een vluchtheuvel geïnstalleerd om dat verkeer binnen de perken te houden, maar echt ontradend werkt die ingreep volgens de buurt niet.

Politie zoekt getuige

Vlak voor het ongeval toen de fietser de rijbaan begon over te steken, kwam er volgens getuigen links van de fietser een kleine witte personenwagen aangereden, vanuit de richting Waregem en rijdend in de richting van Zulte. De bestuurder van deze wagen diende te vertragen om de man niet aan te rijden. De politie is op zoek naar deze bestuurder om te verhoren als getuige in het ongeval.

(NSK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier