Bejaarde chauffeur is het spoor bijster in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Een man van 89 heeft dinsdagnamiddag in Torhout met zijn auto letterlijk het verkeerde spoor genomen. Na een reüniemaaltijd reed hij ter hoogte van feestzaal ‘t Bourgondisch Hof, waar de bijeenkomst had plaatsgehad, ei zo na op de treinsporen.

De genoemde feestzaal bevindt zich aan de achterzijde van het station. De man uit Ieper, die samen met een meegereisde vrouw van 90 in de auto zat, vergiste zich van weg en reed op de brede kiezelstrook vlak naast de sporen. Hij bleef vreemd genoeg zijn weg richting Brugge voortzetten, zelfs over een viaduct, tot hij honderden meters verder ter hoogte van de Torhoutse normaalschool tot stilstand kwam. Aan die normaalschool is hij 70 jaar geleden afgestudeerd, vandaar de reünie met een groepje van toch nog ruim twintig personen, allen om en bij de 90 jaar.

Takelen niet eenvoudig

De verstrooide chauffeur en zijn inzittende liepen geen verwondingen op, maar het was een heel karwei om zijn auto te takelen. De wagen diende achterwaarts over de volledige afstand op de kiezelstrook teruggetrokken te worden. Daarbij raakte een te lichte takelwagen eerst even vast. Met zwaarder materieel kon de klus uiteindelijk toch geklaard worden.

Het treinverkeer liep weinig of geen last van de niet-alledaagse vergissing op.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier