Bejaard koppel verjaagt dieven in Lichtervelde

© Kurt Desplenter
Redactie KW

In Lichtervelde kregen zowel de familie Seynaeve uit de Oude Bruggeweg als de familie Bentein uit de Kasteelstraat dinsdagmorgen ongewenst bezoek. In de Oude Bruggeweg werden de dieven op heterdaad betrapt, in de Kasteelstraat maakten ze wel buit. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

Romain Seynaeve en Jeanette Van Colen uit de Oude Bruggeweg kregen dinsdagmorgen rond half negen inbrekers over de vloer. Het echtpaar was op dat ogenblik aan de slag in bed & breakfast Den Breeden Steeger, verderop in de straat. Omdat de uitbater op reis was, bereidden zij het ontbijt voor de gasten.

Plots merkte Romain dat een wagen voor zijn huis geparkeerd stond en er een man aanbelde. Enkele seconden later waren de mannen weg, maar stond de deur open. Daarop liepen Romain en Jeanette snel naar hun woning, om vast te stellen dat er boven licht brandde. “Ik riep iets en kort daarna stormden twee inbrekers naar beneden. Ik week uit, want een van hen had een koevoet”, zegt Romain.

Een van de daders was gemaskerd, de andere niet. Het zou om een man van Noord-Afrikaanse origine gaan. De dieven konden geen buit maken.

Wat verderop, in de Kasteelstraat, hadden de inbrekers meer geluk. Bij Dirk Bentein en Bianca Vancraeynest gingen – mogelijk dezelfde – dieven aan de haal met een televisie, een videorecorder, juwelen, een laptop en de verjaardagscenten van de oudste dochter. Het was de zus van Bianca die ontdekte dat de deur open stond en alles door elkaar gehaald werd. Zij contacteerde de politie.

(TV)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier