Begrafenissen worden duurder in Damme

Redactie KW

De Damse gemeenteraad heeft tijdens de haar jongste zitting een nieuw reglement op de begraafplaatsen goedgekeurd. Voor sommige begrafenissen moet een extra vergoeding worden betaald die tot drie keer het normale tarief kan bedragen.

Zo dient elk overlijden op het grondgebied van Damme onmiddellijk aangegeven te worden aan de Burgerlijke Stand. De aangevers regelen samen met het stadsbestuur de begrafenisformaliteiten. De begrafenissen kunnen plaatsvinden van 9 tot 16 uur op werkdagen en op zaterdag tussen 9 en 13 uur. Het opgegeven uur geldt als uiterste tijdstip waarop het stoffelijk overschot op het kerkhof aanwezig moet zijn. Op paasmaandag worden geen begrafenissen toegelaten.

Asverstrooiingen en bijzettingen van de urnen kunnen ook op zaterdagnamiddag gebeuren, uiterlijk tot 16.30 uur en enkel voor inwoners wanneer de dienst en de crematie dezelfde dag heeft plaatsgevonden. Asverstrooiingen van overleden niet-inwoners kunnen enkel op de werkdagen tussen 13 en 15.30 uur. Voor sommige begrafenissen moet een extra vergoeding worden betaald die tot drie keer het normale tarief kan bedragen.

(CW)

Lees meer over Damse gemeenteraad in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier