Beernemse gemeenteraad keurt ontwerp nieuwe sporthal goed

Redactie KW

De Beernemse gemeenteraad heeft de ontwerpplannen voor de nieuwe sporthal goedgekeurd. Het nog te bouwen complex komt op de site Drogenbrood, op nog geen vijfhonderd meter van de gloednieuwe sporthal van gemeenschapsinstelling De Zande.

De ontwerper kreeg de opdracht om het bouwconcept voor de nieuwe sporthal modulair uit te werken. Het inrichtingsplan voorziet een sporthal en een parking. De binnenafmeting van de sporthal bedraagt 36 bij 48 meter; er is ruimte voor kleedkamers, een cafetaria en vergaderzalen en eveneens kleedkamers en clublokalen die bij de – in een latere fase aan te leggen – atletiekpiste horen. Ook de omgevingsaanleg, met toegangsweg, parking en terras, zit in het huidige dossier vervat.

Lift

Het hele complex telt een achttal kleedkamers, ook voor mensen met een handicap. De sportvloer bestaat uit drie delen met verschuifbare wanden. Op de wedstrijdtribunes zullen 250 personen kunnen plaatsnemen en er zijn ook uitsparingen voorzien voor rolstoelgebruikers. Gemeenteraadslid Danny Tant (SP.A) had evenwel bedenkingen bij het project en vroeg zich af hoe men aan de Beernemse belastingbetaler de bouw van een sporthal op 500 meter van een bestaande gloednieuwe sporthal kan verantwoorden. Volgens schepen Jos Sypré (CD&V) kampt Beernem met een tekort aan sportinfrastructuur en is de bouw van een extra sporthal wel degelijk verantwoord.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier