Beeldje verdwenen op begraafplaats Avekapelle

Redactie KW

Onbekenden hebben op de begraafplaats van Avekapelle van op een graf een beeldje van een motor meegenomen. Een ander beeldje raakte geschonden en een bloempot is stuk. De familie is ontroostbaar.

“Vorige zondag hebben we de vernieling vastgesteld”, zegt Peggy, dochter van wijlen Roland Vanhauwaert. “Aan het graf van mijn vader stonden een beeldje van een motor met bestuurder, ernaast een beeldje van een beertje en een bloempotje met een bloemstukje erin. Vorige zondag belde mijn broer naar mijn moeder met de vraag waarom het beeldje van de motard weg was. Daarop belde mijn moeder ongerust naar mij en zijn we samen gaan kijken.”

Op de begraafplaats stelden ze vast dat het beeldje van de motorfiets inderdaad weg was. “Bovendien is het beertje geschonden en de bloempot stuk”, zegt Peggy. “Mijn mama is ontroostbaar. We hopen dat zij die hiervoor verantwoordelijk zijn, berouw krijgen en het beeldje terug plaatsen bij het graf van onze papa. En dat ze in de toekomst twee keer nadenken vooraleer ze zoiets uithalen.”

(PSV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier