Beelden- en poëzieroute Lo-Reninge officieel geopend

Redactie KW

In Lo vond op donderdagnamiddag 11 juli de officiële opening plaats van de beelden- en poëzieroute, een jaarlijkse organisatie van de VVV Lo-Reninge.

Nog tot en met 15 september kunnen zowel fietsers als wandelaars het mooie landschap en het waardevolle erfgoed van Lo-Reninge ontdekken en onderweg een brok cultuur meepikken.

Stof

Stof is dit jaar het centrale thema. Bijzonder aan deze editie is dat VVV Lo-Reninge ruw talent een podium wil bieden. Kunstenaars die zichzelf nog aan het vormen zijn en hun eigen weg zoeken binnen de grote kunstwereld. “Hiervoor werken we samen met enkele lokale kunstacademies en hun cursisten”, zegt Miguel Bouttry. “Zo worden werken tentoongesteld van cursisten uit de Westhoek Academie Koksijde (WAK) en Kunstacademie Poperinge. Er is eveneens een leuk project uitgewerkt door de mensen van Aurelia (De Lovie).”

Naast textiel is er binnen het thema ook ruimte voor sculpturen en andere beeldende kunst die de routes de nodige invulling zullen geven. De kunstenaars. Meer info op www.lauka.be.

(KVCL / foto AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier