Beeldbank verzamelt beelden over de provincie

Redactie KW

Op 1 maart 2011, naar aanleiding van De Digitale Week, geven de gemeente Oostkamp en de heemkundige kringen een eerste officiële voorstelling van de Beeldbank. De Beeldbank is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen, het is een digitale verzameling van beeldmateriaal over de provincie. De gemeente Oostkamp heeft beslist mee te werken aan deze verzameling in samenwerking met de Heemkundige Kringen Oostkamp en Ruddervoorde. Zij verzamelen, digitaliseren en beschrijven beeldmateriaal dat over Oostkamp handelt.

Met deze site wil het provinciebestuur u een rijkgevarieerd beeld geven van het verleden van de provincie. Naast het bouwkundig en industrieel erfgoed, komt ook het dagelijkse leven aan bod. De beelden worden voor iedereen beschikbaar gesteld op http://www.beeldbankwest-vlaanderen.be.

Onder de zoekterm Oostkamp of Ruddervoorde zijn intussen honderden beschreven foto’s terug te vinden. Regelmatig stoten de heemkundige kringen op foto’s waarvan niet onmiddellijk duidelijk is wie er op staat, wanneer en waar de foto genomen werd en ter gelegenheid van welke gebeurtenis de foto werd genomen. Deze foto’s worden aan een zo breed mogelijk publiek voorgelegd. Een van de kanalen om dit te realiseren is De Merel waar telkens enkele foto’s worden afgedrukt. Er volgden alvast heel wat interessante reacties op de eerste foto’s die verschenen in de vorige edities.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier