“Bedrijven uit Westhoek moeten zich meer profileren” (VKW)

Redactie KW

Bedrijven in de Westhoek moeten zich meer profileren, willen ze de hersenvlucht in de regio stoppen. Ook het onderwijs moet een betere aansluiting zoeken met de streek en het openbaar vervoer kan worden aangepast. Dat zegt Pierre Breyne, bestuurder van de werkgeversorganisatie VKW Westhoek. Breyne reageert op nieuw onderzoek over braindrain in de Westhoek.

Verschillende studies uit het verleden wezen uit dat veel jongeren de Westhoek verlaten om elders te gaan studeren en nadien niet meer terugkeren naar hun streek. Een nieuwe bevraging bij 1.400 laatstejaarsstudenten uit het secundair onderwijs toont aan dat de hersenvlucht ontstaat tussen het 18de en 25ste levensjaar.

Ook staat in de studie dat studenten uit de Westhoek toch wel sterk gehecht zijn aan hun regio in vergelijking met hun leeftijdsgenoten in de rest van West-Vlaanderen. Daarnaast blijkt dat laatstejaars uit de Westhoek meer dan elders de intentie hebben in West-Vlaanderen verder te
studeren.

“De studie opent opportuniteiten voor het beleid, de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven om extra inspanningen te doen en zo verder te werken aan de ommekeer van de braindrain”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier