“Bedrijven slachtoffer van uitstel Brugse stadiondossier”

Redactie KW

Volgens de vzw Bedrijvig Brugge betalen een aantal bedrijven de rekening voor het uitblijven van een beslissing over het nieuwe stadion in de buurt van Brugge. Het stadiondossier is immers gekoppeld aan de afbakening van het Regionaal Stedelijk Gebied Brugge.

Bedrijven hebben heeft die afbakening nodig om uit te breiden, vergunningen aan te vragen of te verbouwen. “Het gevolg is steeds meer leegstand”, stelt Bedrijvig Brugge vzw vrijdag.

Bedrijvig Brugge vertegenwoordigt bedrijven en ondernemers die actief zijn op Brugse bedrijventerreinen als Blauwe Toren, Herdersbrug en Waggelwater die binnen het Regionaal Stedelijk Gebied Brugge vallen.

Het nieuwe RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) voor dit gebied voorziet in de herbestemming en differentiatie van de Brugse bedrijvenzones in overeenstemming met het actuele gebruik. De bestemmingen zullen aangepast worden van kmo- of ambachtelijke zone tot zone voor milieubelastende industrie en regionaal bedrijventerrein met inbegrip van kantoor- en dienstenfunctie.

“De afbakening en het RUP moeten een einde stellen aan de historisch gegroeide zonevreemdheid en bijbehorende rechtsonzekerheid van aanwezige bedrijven. Door de nieuwe voorschriften krijgen de ondernemingen de kans om op hun huidige plaats te blijven en verder te ontwikkelen. De achterhaalde bestemmingsvoorschriften belemmeren de ondernemers op vandaag om stedenbouwkundige aanvragen in te dienen of uit te breiden.

Het gevolg is dat bedrijven uitwegen zoeken zoals een verhuis. Dit leidt dan tot leegstand. Bedrijven die niet verhuizen, lijden economische schade. Een doorbraak in het dossier met een stadion op eender welke plaats dringt zich daarom op”, meldt Bedrijvig Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier