Bedrijven op Sappenleen verenigen zich in vzw

Redactie KW

De stad Poperinge krijgt de komende vijf jaar een Vlaamse subsidie van 173.748 euro voor de uitvoering van het project ‘bedrijventerreinmanagement’. Bedoeling is dat het bedrijventerrein Sappenleen aantrekkelijker zal ogen, bekender wordt, en dat Poperingse ondernemers ideeën met elkaar uitwisselen. Beginnende en ervaren ondernemers moeten elkaar ook beter leren kennen.

‘Deze subsidie is het gevolg van een oproep van minister-president Kris Peeters om interbedrijfssamenwerking te versterken, meer bepaald op vlak van bedrijventerreinmanagement,” zegt burgemeester Christof Dejaegher van Poperinge. “Wij dienden een voorstel in vanuit de beleidsvisie dat we het economisch draagvlak willen verhogen om de structurele problemen van een plattelandsstad, minstens gedeeltelijk, te verhelpen. Dit kan onder andere door een betere samenwerking na te streven met en tussen de ondernemers en bedrijven op het industrieterrein.”

Vzw met stadscoördinator

Er komt, naar analogie met de buren van Ieper, een vzw waarin de bedrijven het voor het zeggen hebben. Met dat verschil dat de coördinatie in Poperinge zal gebeuren door iemand die vanuit de stad betaald wordt. ‘Die bedrijvenvereniging kan ondermeer investeren in bewakingscamera’s, bewaking in samenwerking met de stad en de politie, en onderzoek doen naar de haalbaarheid van kinderopvang voor de werknemers.

De nieuwe vzw zal ook moeten nadenken over het algemeen uitzicht van het bedrijventerrein, ondermeer door gezamenlijk groenonderhoud. Belangrijk is ook de naamsbekendheid en de dynamische uitstraling van het bedrijventerrein. Vooral bij jongeren en studenten moet dit aangezwengeld worden, vindt Dejaegher.

(pl/jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier