Bedrijven investeren in hun veiligheid op bedrijvenpark Sappenleen Poperinge

Redactie KW

Heel wat ondernemers van het bedrijventerrein Sappenleen in Poperinge hebben de handen in mekaar geslagen in de strijd tegen de voortdurende criminaliteit.

Sinds kort staan op alle invalswegen naar het bedrijventerrein onopvallende camera’s. Die komen er op initiatief van de vzw Popin, een aantal ondernemers die zich hebben verenigd en op die manier de criminaliteit in de buurt willen aanpakken. “Een aantal bedrijven werden regelmatig geconfronteerd met inbraken. Spijtig genoeg altijd dezelfde”, zegt Jacques Colaert van Popin. “Wij mogen wel spreken van een probleem in Poperinge. Misschien in minder mate dan in Menen of Wervik, maar in ieder geval is ook Poperinge niet gespaard gebleven”.

Uitbreiding

In totaal zijn er nu zo’n 20 camera’s geïnstalleerd. Die zorgen voor overzichtsbeelden en er zijn er ook specifiek voor nummerplaatherkenning. Alle beelden worden doorgestuurd naar een centrale meldkamer bij de Ieperse politie. De kostprijs van de camera’s bedraagt ongeveer 180.000 euro. 60 procent van dat bedrag wordt betaald door de ondernemers, het overige neemt de stad Poperinge op zich. Het industriegebied Sappeleen wordt binnenkort trouwens nog uitgebreid van 65 ha naar bijna 90 ha.

(D.V./A.D.)

Bedrijven investeren in hun veiligheid op bedrijvenpark Sappenleen Poperinge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier