Bedrijf uit Wevelgem mag kunstwerk Arne Quinze tot spaanderplaten verwerken

© BELGA
Redactie KW

Het bedrijf van Peter Geldof uit Wevelgem mag volgende zomer het kunstwerk ‘The Sequence’ van Arne Quinze tot spaanderplaten verwerken. Daarmee is de firma niet eens aan het proefstuk toe.

‘The Sequence’ is een opvallend kunstwerk dat momenteel nog voor het Vlaams Parlement in Brussel staat. Recent ontstond er deining, toen bleek dat het binnenkort zal worden afgebroken. Onterechte ophef, zo bleek al snel, want dat het na vijf jaar zou worden afgebroken was van in het begin al zo afgesproken.

Het is de firma Peter Geldof uit Wevelgem die het gevaarte komende zomer in Brussel uit elkaar mag gaan halen en naar onze provincie overbrengen, weet Het Nieuwsblad. Daar zullen twee volle vrachtwagens mee gemoeid zijn. Van de 65 ton hout zullen uiteindelijk hoofdzakelijk spaanderplaten worden gemaakt, die vervolgens in de doe-het-zelfzaak zullen worden verkocht. Maar daarin zal je de hand van de kunstenaar allerminst nog herkennen…

Voor de firma Geldof is dit geen primeur, trouwens: ook twee eerdere werken van Quinze mochten zij al verwerken en een nieuwe bestemming geven.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier