Bediendenvakbonden boos over lonen Carrefour in Brugge

Redactie KW

De bediendenvakbonden vinden dat het personeel van de nieuwe Carrefourvestiging in Brugge onder veel slechtere omstandigheden moet werken dan de collega’s in andere vestigingen. Ze zouden meer uren moeten kloppen tegen een lager loon. De vakbonden hebben daarom vanmorgen de hoofdzetel van Carrefour in Evere bezet. De supermarktketen van haar kant benadrukt dat ze 150 nieuwe jobs heeft gecreëerd in economisch woelige tijden.

De nieuwe Carrefour-hypermarkt in de Brugse winkelzone B-Park opent pas volgende week woensdag zijn deuren. De rekken worden nog volop gevuld. In totaal zullen er 150 mensen werken. Maar dan niet onder dezelfde werkomstandigheden als die van hun collega’s in andere vestigingen, zeggen de vakbonden.

Volgens de bonden verdient het Brugse personeel ook minder, zeker het weekendwerk zou slecht betaald worden. Bij Carrefour krijg je normaal het driedubbele voor een zondagsdienst. Maar in Brugge dus niet.

Carrefour benadrukt dat het om 150 nieuwe jobs gaat, wat toch veel is in tijden van economische en financiële crisis. Maar de bonden noemen dat larie. De vakbonden vrezen nu dat ook andere Carrefourvestigingen het zondagswerk minder goed gaan betalen.

De bonden gaan, zoals vandaag in Evere, verder actie voeren. Ze zullen woensdag in Brugge de opening verstoren en ze plannen ook acties bij andere vestigingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier