Bedienden Sea-Ro/WWL dagvaarden werkgever

Redactie KW

De elf bedienden die zonder werk blijven nadat Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) in Zeebrugge een deel van de activiteiten van Sea-Ro Terminals heeft overgenomen, dagvaarden beide bedrijven wegens contractbreuk. Ze eisen een ontslagvergoeding. De elf verwachten dat de RVA hen een C4 zal bezorgen nu beide bedrijven officieel negeren om het personeel te ontslaan.

Sea-Ro Terminals heeft op 3 augustus de activiteiten op de Canadakaai in Zeebrugge overgedragen aan WWL. Sea-Ro ging ervan uit dat WWL het personeel met het materiaal zou overnemen. WWL spreekt dit tegen. Tussen beide bedrijven werden geen afspraken gemaakt over de bedienden.

Sinds maandag wil geen van beide bedrijven de elf bedienden nog werk verschaffen. De elf hebben dat door een deurwaarder laten vaststellen en hebben beide bedrijven in gebreke gesteld. Omdat de bedrijven niet reageren, gaan ze nu over tot dagvaarding voor de arbeidsrechtbank.

De christelijke bediendebond LBC-NVK vreest dat de procedure over de ontslagvergoeding van de elf jaren kan aanslepen. Er is een bedrag tussen 500.000 en 600.000 euro mee gemoeid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier