Bedienden BTC protesteren tegen ontslag van collega

Bij BTC in Deerlijk, een afdeling van Bekaert; heeft een derde van de bedienden een korte werkonderbreking gehouden.
Redactie KW

Bij BTC in Deerlijk, een afdeling van Bekaert; heeft een derde van de bedienden een korte werkonderbreking gehouden. Ze nemen het niet dat de directie gisteren een personeelslid ontsloeg. Volgens de vakbonden is de bediende ontslagen niet omwille van een negatieve evaluatie, maar omdat hij moeilijk overweg kon met zijn directe overste. Het bedrijf zegt dan weer dat alles correct verlopen is.

Gisteren ontsloeg de directie een bediende die al 3 jaar aan de slag is bij Bekaert en momenteel in het Bekaert Technology Center in Deerlijk werkt. De reden voor dat ontslag is volgens de vakbonden onduidelijk. Daarom houden ze kort voor de middag een actie, en een 40tal collega’s bedienden tonen zich solidair

Volgens de directie kreeg de jonge man zijn ontslag na een aantal negatieve evaluaties en waren de vakbonden daarvan op de hoogte Ze wenst niet uit te wijden over dit individueel dossier omwille van de privacy van de betrokken persoon. Ze is wel bereid om met de bonden aan tafel te gaan zitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier