Bedevaarder uit Kortrijk komt om bij aanrijding in Oudenaarde

Redactie KW

In het Oost-Vlaamse Oudenaarde zijn twee West-Vlamingen betrokken geraakt bij een ongeval. Een man uit Kortrijk kwam daarbij om het leven, een andere West-Vlaming uit Moorslede is zwaargewond geraakt. De bestuurder de aanrijding pleegde vluchtmisdrijf. Dat bevestigt het parket van Oudenaarde.

Het ongeval deed zich rond 04.30 uur voor op de N8 in Oudenaarde, in de omgeving van het bedevaartsoord Kerselare. Een 53-jarige man uit Kortrijk overleed ter plaatse, een 54-jarige man uit Moorslede liep zware verwondingen op.

“Het ongeval gebeurde op een lichte bocht naar links”, aldus parketmagistraat Frans De Geest. “Het slachtoffer dat dodelijk geraakt werd, liep wellicht op het fietspad, dat met onderbroken strepen is gemarkeerd. Het slachtoffer dat gewond raakte, liep wellicht in de berm. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het dodelijke slachtoffer achteraan op de benen werd geraakt en achterover geslagen werd. We vermoeden dat het gewonde slachoffer niet door de wagen werd aangereden, maar door het dodelijke slachtoffer is geraakt.”

Spoor

De bestuurder van het aanrijdende voertuig nam de vlucht, maar er zijn vermoedens over het merk van de wagen aan de hand van brokstukken. Het parket van Oudenaarde stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse en ook het labo van de federale gerechtelijke politie kwam vaststellingen doen. Er is ook een wetsdokter aangesteld. De politie heeft intussen een verdachte opgepakt. Hij bleek gedronken te hebben en reed ook veel te snel.

(Belga)

Meer vanavond in het nieuws van WTV vanaf 18u00

Bedevaarder uit Kortrijk komt om bij aanrijding in Oudenaarde

Bekijk hier de reportage

Bedevaarder uit Kortrijk komt om bij aanrijding in Oudenaarde

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier