Bedenkingen bij nieuw wetsvoorstel jobstudenten

Redactie KW

Over een goede week start de paasvakantie en zullen aan onze kust weer heel wat jobstudenten opduiken. De federale minister van werk Joël Milquet heeft een wetsvoorstel op tafel liggen dat het inzetten van jobstudenten eenvoudiger moet maken. Werkgevers zijn blij, maar de vakbonden hebben hun bedenkingen.

Nu mogen jongeren per jaar 46 dagen werken als jobstudent, verdeeld over twee periodes: 23 dagen in de zomer, en nog eens 23 tijdens het schooljaar. In het wetsvoorstel van minister Milquet worden de regels soepeler. Jongeren zouden voortaan 50 dagen kunnen werken, in een periode die ze zelf mogen kiezen. Unizo, de unie van zelfstandige ondernemers, juicht de plannen toe.

De vzw jobwerking uit Oostende, die opkomt voor de belangen van jobstudenten, is blij dat het wetsvoorstel eindelijk duidelijkheid verschaft. Maar de organisatie heeft ook bedenkingen. Ze vindt 50 dagen veel. Ze vreest dat daardoor veel werkgevers jobstudenten zullen verkiezen boven laaggeschoolde werkzoekenden. De grote vakbonden ACV en ABVV delen de mening van de vzw jobwerking.

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00. Focus-WTV: nieuws van hier!


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier