‘Bedenker’ in cel voor moord

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Harelbeke die in 2007 te zien was in ‘De Bedenkers’ op Eén, bekende vorige maand een drie jaar oude moord.

Maandagavond 1 december begint op Eén een nieuw seizoen van De bedenkers. Wij wilden eens weten hoe het gesteld is met de West-Vlamingen die er in de eerste reeks in 2007 in slaagden minstens één preselectie te overleven. Wat blijkt nu: een van hen, een 37-jarige Harelbekenaar, zit in de cel!

Andy Man bekende vorige maand, na een test met een leugendetector, een bijna drie jaar oude moord. Een dag later ging ook zijn kompaan door de knieën. Januari 2006 had het duo een man afgetroefd, in hun autokoffer gegooid en in de Leie gedumpt. De aanleiding: het slachtoffer had op dat moment een relatie met de vrouw die ooit de vriendin was geweest van beide kompanen.

Dus met een moord op zijn geweten schreef Andy Man zich vorig jaar in voor De bedenkers. Zijn verbeterd, gekleurd pleister werd in de tweede ronde niet goed genoeg bevonden door de jury. Andy Man heeft intussen wel een patent op zijn idee genomen.

Handtassendiefstal en valsmunterij

Met die moord was de Harelbekenaar niet aan zijn crimineel proefstuk toe: in 1996 werd hij veroordeeld voor een handtassendiefstal, in 1998 volgde een veroordeling voor valsmunterij.

Na dat vonnis sloeg Andy Man op de vlucht en hield hij zich twee jaar op in Nederland. In het Nederlandse tv-programma Vermist werd toen zelfs een oproep gelanceerd.

Lees in Krant van West-Vlaanderen van 28 november 2008 wat er van de rest van de West-Vlaamse ‘bedenkers’ is geworden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier