BeauVent feest op de dag van de windmolens

Redactie KW

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni organiseert de coöperatieve vennootschap BeauVent voor de tweede keer een groot feest en dit omdat het tien jaar geleden is dat de coöperatieve gesticht werd en vijf jaar later de bouw van twee windmolens gerealiseerd was. Voeg er nog het nieuwe logo aan toe en de internationale dag van de wind, en dat is reden genoeg tot feest.

Alles begon tien jaar geleden, toen de coöperatieve vennootschap BeauVent opgericht werd, met als doel een grootschalig windmolenproject op te zetten. Vijf jaar later was De Put een feit en sindsdien kunnen de twee windmolens in Nieuwkapelle groene stroom voorzien voor meer dan duizend gezinnen.

Het BeauVentfeest

„Vijf jaar geleden hebben we een groot Molenfeest georganiseerd toen De Put gerealiseerd was. Naar analogie daarvan, willen we dit jaar het BeauVentfeest organiseren. En het is goed meegenomen dat we het feest kunnen linken aan de internationale dag van de wind die op 15 juni plaats vindt. De organisatoren voorzien een pak activiteiten.

Goede verstandhouding

En de sfeer zal er zo goed al zeker inzitten. „Door ons is Nieuwkapelle op de kaart gezet, en daar zijn de inwoners trots op. Bijna heel het dorp staat achter het windmolenproject. En dit in tegenstelling tot wat je over andere gemeenten soms leest in de krant. Wij vinden het dan ook maar normaal om de goede verstandhouding te bewaren en eens een feest te organiseren. De plaatselijke verenigingen helpen trouwens heel erg mee”, zegt Steven lovend…

(ED)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 11 juni 2010

>> Alle info op www.beauvent.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier