Beaulieu schrapt 387 jobs

Redactie KW

Het textielbedrijf Beaulieu schrapt 387 jobs. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad in de vestiging in Wielsbeke — waar 209 banen op de tocht staan. In mei verloren al 109 mensen hun job bij Beaulieu Ter Lembeek. Ondertussen hebben de personeelsleden in Wielsbeke het werk neergelegd.

In Wielsbeke gaat het om de ‘tuft’-afdeling. De garenfabriek ‘Berry Yarns’ in Ninove, die aan de tuft-afdeling leverde, sluit ook. Daar zullen 178 personeelsleden hun baan verliezen.

“De productie van getufte vloerbekleding lijdt al geruime tijd onder een aanhoudende crisis. De neerwaartse tendens die al bij het begin van het jaar zichtbaar was, is gedurende de zomermaanden nog aanzienlijk versneld, met catastrofale gevolgen voor de gehele textiel-sector. Door de terugval van de vraag kampt de tuftdivisie van Beaulieu al geruime tijd met economische werkloosheid en staat de rentabiliteit van de divisie onder druk. Bovendien is er op korte en middellange termijn geen hoop op herstel”, zegt het bedrijf in een eerste medeling.

“De dalende volumes op de tuftmarkt hebben ook hun weerslag op het verbruik van tapijt-garen. De Beaulieu-groep heeft daarom de intentie om haar productie van garen te her-schikken en de capaciteit aan te passen aan de economische realiteit. De fabriek van Berry Yarns in Ninove, waarvan het machinepark voor de veredeling van garens het minst is aangepast aan de huidige vraag en die door een samenspel van factoren bovendien kampt met de minst gunstige kosten-structuur van de divisie, zou worden gesloten, met een verlies van 178 banen tot gevolg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier