Beaulieu opent verkoopskantoor in Istanbul

Redactie KW

Textielgroep Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft in Istanbul (Turkije) een gloednieuw verkoopskantoor met showroom geopend.

Dat laat het bedrijf zelf weten. Woordvoerder Steven Ryon: “Van hieruit zal de groep niet alleen de groeiende Turkse markt met haar bijna 80 miljoen inwoners nog beter kunnen bedienen, maar ook het Midden-Oosten verder commercieel ontsluiten. De opening sluit aan bij onze internationale groeiambities”

Belangrijke stap

Het kantoor in Istanbul is een nieuwe stap naar een wereldwijde aanwezigheid, zegt Beaulieu. Zeer recent kondigde de groep de overname van Meraklon in Italië aan, waarmee het segment van vezels voor hygiënische toepassingen wordt aangeboord. De overname van de collectie meubelstoffen van Tissat eerder dit jaar past eveneens in een verbreding van de activiteiten. Vorig jaar was er dan de overname van Juteks, waarmee de groep – naast commercieel – nu ook operationeel voet aan de grond kreeg in Rusland en Slovenië, alsook de aankondiging van een nieuwe productie-entiteit in Weihai-China.

Met deze verschillende transacties wil Beaulieu International Group zowel haar operationele als commerciële “footprint” versterken. “Dit kadert in de strategische doelstelling van de groep om vanuit een klantgedreven marktbenadering totaaloplossingen te kunnen bieden. Het Sales Office in Istanbul – dat het rijtje van verkoopskantoren in Chili, Spanje, China en Rusland vervoegt – zal deze rol vervullen voor de veelbelovende Turkse regio”, aldus Beaulieu.

“Met het nieuwe verkoopskantoor, dat zal opereren onder de naam Beaulieu Turkey Flooring Trading LLC, wil B.I.G. een actievere rol spelen in Turkije en het Midden-Oosten. De opening is dan ook een belangrijke stap in het verder uitbouwen van onze wereldwijde marktpositie.”

(ABO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier